Nyhetsbrev aug. -23

Et gledelig bekjentskap

Tirsdag 13. juni kom en stor gruppe med gamle speiderledere fra hele landet til Bruktbutikken på Ål for å få informasjon av meg, Marit. Og for en herlig gjeng med damer og den eldste var faktisk 91 år. Alle hadde vært og fremdeles er speidere.  Gjennom 60 – 70 år som speiderledere har de knyttet tette bånd og møtes en gang i året. Denne gangen på Ål.
Forsamlingen var svært interessert og kom med mange spørsmål og de ble rørt av det de fikk høre og se. Naturlig nok fattet speiderne på internatskolen i Isinya deres oppmerksomhet og da de fikk høre at speiderne kun hadde uniformer og heiste og firte flagget mandag og fredag som deres eneste aktivitet, kom de med flere nyttige forslag til aktiviteter. For å gjøre en lang historie kort, samlet de inn penger til speiderne våre og vi fikk også både overskuddet fra samlingen og noe sparemidler. Totalt har de gitt kr. 35 600 til speiderarbeidet på internatskolen vår. Fantastisk!
Dette har åpnet nye, spennende dører for speiderne våre.

 

En heldags speiderleir

Spente barn, unge og voksne kjørte med skolebussen til sin aller første speideropplevelse i regi av det kenyanske speiderforbundet en fin julidag.

Mange nye opplevelser for speiderne våre ventet og de fikk både klatre, gå på haik, prøve seg på knuter og til slutt lokket svømmebassenget. Slitne og veldig fornøyde vente de tilbake til internatskolen.

Tre dagers speiderleir i august

For første gang fikk speiderne se en sovepose og det var noen spente gutter og jenter som la seg tett i tett i soveposene sine den første kvelden, i telt. Før kvelden kom, ventet nye opplevelser de aldri en gang visste eksisterte. Hengekøye, klatre i trærne, nye leker, leirbål, hike med innlagte utfordringer, sanke ved, tenne bål, treplanting og mange, mange andre ting.

Et stort øyeblikk når elevene våre ble tatt opp som speidere og fikk utdelt skjerf som et bevis på at nå var de ekte speidere.

Stoltere speidere skal du lete lenge etter ???? 

Det er penger igjen til innkjøp av uniformer til de som ikke har, speiderbøker og annet utstyr og ikke minst en ny leir neste år. Jeg blir varm om hjertet når noen, som disse gamle speiderlederne gjør noe ekstra for elevene våre.

Men grunnlaget for å kunne gi elevene våre slike speideropplevelser og en god skole, oppvekst og mulighet for en bedre framtid er det dere som støtter oss økonomisk, alle de frivillige i bruktbutikken og hovedsponsoren vår SOCO som står for. Uten dere hadde vi ikke hatt noen internatskole for døve i Isinya, Kenya.

 Tusen, tusen takk til dere alle