Nyhetsbrev jan 2021

Nyhetsbrev januar 2021                    

 

Skolestart neste uke for alle i hele Kenya

Første uke i januar skal over 10 millioner skolebarn tilbake til skolene og utfordringene står i kø. Mange private skoler har i løpet av koronapandemien gått konkurs og de statlige skolene er overfylte fra før av. Kravene myndighetene har satt i forhold til håndvask, håndsprit, avstand og masker er store for de fleste skolene og få har klart å innfri dem. Alt for mange foreldrene har ikke skolepenger eller mulighet for å kjøpe skoleuniform, sko og det skolene krever. Koronapandemien har gjort de fattige enda fattigere!

 

Julen på internatskolen i Isinya

Ann, Faith, Whitney og de fire masaibarna hadde en drømme jul slik Geoffrey, daglig leder, ser det.

Alle fikk nye klær og mye god mat gjennom hele julen. Første juledag ble to geiter lagt på grillen, chapati, grønnsaker og pommes frites ble tryllet fram fra det enkle kjøkkenet og det ble brus til alle. Alle på jobb feiret sammen med bana våre og egne barn. Geoffrey hadde med kona og datteren, så totalt var de nesten 30 personer som feiret julemåltidet sammen som en stor familie, akkurat slik det feires i Kenya.

 

 

 

Pynting til jul er helt ukjent for dem og dermed heller ikke et savn. Det viktigste der som her, er mat og å være sammen det viktigste.

 

Boxing Day

2. juledag er det Boxing Day, dagen hvor man gir hverandre gaver på morgenen.

Alle våre barn og unge fikk gaver, noe som var helt nytt for Ann, Faith og Whitney. Smilene kom fram, noe som var godt å se.

Nyttårsaften ble nok ei geit slaktet og grillet og hele denne flokken koste seg.

Ikke alle har det bra

Musioka er en av våre døve videregående elever som er så heldig å ha fadder her i Norge. Han og de andre har flere ganger fått Vipset/Mpesa penger til mat, noe de også fikk til jul. Kun Musioka sendte bilde av maten som ble kjøp inn, som en kvittering. Hva de andre foreldrene har brukt pengene til, vet vi ikke. De har nok mange presserende behov, men vi vil gjerne pengene skal gå til mat som vi vet det er stor mangel på.

 

Riktig godt nytt år

Tusen takk for at dere har vært med oss gjennom det utfordrende året vi har lagt bak oss. SAMMEN har vi klart å beholde internatskolen, alle de ansatte og dyrene og å dele ut mat til ansatte og en god del av de fattigste elevene. Hvem skulle tro dette når korona nedstengingen rammet oss så utrolig hardt 16. mars 2020? Vi har klart oss bra og neste uke er vi i full gang igjen. Herlig!

 

Ønsker dere alle et Riktig Godt Nytt År!

Må vi beholde håpet, drømmene og fortsette å legge planer, glede oss og ta vare på alt det gode.